top of page

Začiatočnícky kurz Ashtanga jogy

Updated: Mar 4

O čom je začiatočnícky kurz Ashtanga jogy?

Ashtanga joga je druh jogovej praxe, kde sa účastník kurzu učí praktizovať jogu sám. Výsledkom je, že sa naučíš praktizovať Ashtanga jogu v jej tradičnej forme tak, ako ju učil sám Srí K. Pattabhi Jois, a okrem vlastnej praxe do konca života získaš vedomosti jogovej filozofie, histórie, dýchania a množstvo iných zaujímavých informácií. To ti umožní dosiahnuť tvoje ciele, či už je to zlepšenie fyzického zdravia, flexibility alebo duševnej pohody. Treba však úprimne dodať, že iba pri pravidelnej, disciplinovanej a odhodlanej praxi. Jednorazová investícia pre seba na celý život.


Ako začiatočnícky kurz prebieha?

Kurz je koncipovaný tak, aby bol v prvom rade zvládnuteľný. Každý deň kurzu sa budeme venovať inej časti základnej (prvej) série Ashtanga jogy. Počas hodín sa okrem výuky fyzickej praxe (cvičenia) dozvieš aj o histórii Ashtanga jogy, jej filozofii a ďalších zaujímavostiach. Na konci kurzu budeš mať všetky potrebné vedomosti a zručnosti na to, aby si mohol/a praktizovať Ashtanga jogu sám/a.

Na kurze sa proste naučíš základy Ashtanga jogy, vrátane správnej techniky, dýchania a filozofie. Dostaneš tiež kurzový manuál, ktorý ti pomôže s praxou aj doma.

Prakticky ide o to, že tú časť fyzickej praxe, ktorú sa naučíš jeden deň je nutné praktizovať sám (aj doma), prípadne na verejných skupinových hodinách (mysore class), ktoré máš v cene kurzu počas celého trvania kurzu!

Napríklad: prvý deň prejdeme fyzickú prax Surya Namaskar (pozdravy Slnka) tak, aby si si ho zapamätal/a a vedel/a praktizovať sám/a. Tento potom praxuješ aj v domácom prostredí alebo na hodinách. Len tak sa totižto naučíš cvičiť sám/a. Neboj sa, pomýliť sa je ľudské a nikto nebude chcieť perfektnú prax ako z jogového magazínu.


FYZYO - Joga pre začiatočníkov

Je pre teba kurz vhodný?

  1. Začiatočnícky kurz Ashtanga jogy je vhodný pre kohokoľvek, kto je odhodlaný disciplinovane a dlhodobo budovať svoju vlastnú prax jogy.

  2. "Nie som flexibilný/á, joga nie je pre mňa": No práve naopak. Flexibilita, ktorá je s jogou tak spájaná za prvé nie je absolútne cieľom jogovej praxe, ale stane sa jej prirodzeným následkom, ktorý pri disciplinovanej a pravidelnej praxi nemožno opomenúť.

  3. Nikdy si jogu neskúšal/a? Nevadí!: O to lepšie. Dnes existuje enormne veľa druhov jog a každý sa vyznačuje niečím iným. Na tomto kurze sa naučíš jogu od jej základov, postupne a logicky, takže je to najideálnejší spôsob, ako s jogou začať.

  4. Mám zranenie, neviem či je dobré začať: Ako študent fyzioterapie nemôžem povedať, že kurz je vhodný aj pre tých, ktorí majú zranenie. Zdravie a bezpečnosť sú pre mňa dôležitejšie ako marketing. Vždy môžeš svoje zranenia so mnou konzultovať a na rovinu ti poviem, aký postup je pre teba vhodný. Napríklad v prípade vertebrogénnych problémov (bolesti chrbta, platničky, občasné "seknutie",..) je nutné prax prispôsobiť, v prípade závažnejších ochorení je nutná konzultácia. Niekedy sú vhodnejšie súkromné hodiny. Neváhaj konzultovať, vždy nájdeme nejaké riešenie.

Aká je cena kurzu a čo všetko je v nej zahrnuté?

  1. Cena kurzu je 370,-€ / ak sa prihlásiš do 30. 6. cena je 300,-€

  2. V tejto cene je zahrnuté: 4 víkendy - 32 hodín plných praxe, informácií a aj smiechu; manuál Ashtanga jogy, ktorý ti zostáva; ale hlavne:

  3. MYSORE CLASS hodiny ZADARMO: Tieto hodiny sú tradičnou formou výuky Ashtanga jogy. Kurz trvá 4 - 5 týždňov a počas celej tejto doby sú zdarma. Je to ako keby si mal/a v cene neobmedzenú permanentku v hodnote 110,-€. A to sa neodmieta. Účasť na hodinách je dobrovoľná, ale ako učiteľ vysoko odporúčam účasť na nich. Na hodiny je nutné prihlasovať sa v rozvrhu.

  4. V prepočte ťa kurz vyjde lacnejšie, ako účasť na skupinových hodinách, no čo je jeho bezkonkurenčnou výhodou - naučíš sa jogu praktizovať sám/a až do konca života.

  5. Možnosť uhradiť kurz na dvakrát po 185,-€ so splatnosťou najneskôr v deň začatia kurzu

Čo potrebujem na začiatočnícky kurz Ashtanga jogy?

Iba svoju prítomnosť, ľahké športové oblečenie (aj na prezlečenie), písacie potreby, odhodlanie a ak si hladoš alebo hladoška, tak nejaké občerstvenie. V štúdiu sa nachádza príjemný lounge, vlastná záhradka, kuchynka, sprcha - priestor, kde nájdeš pohodu, kľud, rešpekt a radosť.


Najbližšie termíny kurzu a registrácia:

5. 10. - 3. 11. a to nasledovne:

každý víkend od 8 - 12 h, okrem víkendu 19. - 20. 10. 2024



Registrácia prebieha vyplnením registračného formulára kliknutím na tlačidlo nižšie. Do predmetu správy a v správe uveď "registrácia na začiatočnícky kurz". Následne ti bude zaslaná faktúra. Miesto je záujemcovi rezervované až po prijatí platby za kurz.


---------


Vyhlásenie o zodpovednosti: Tento blogový príspevok je určený iba na informačné účely a neposkytuje lekárske rady. Pred začatím akéhokoľvek programu sa poraďte s kvalifikovaným zdravotníckym pracovníkom. Pre kurz platia všeobecné obchodné podmienky a GDPR.





366 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page